Správná instalace minibarů v hotelových pokojích je z několika důvodů nezbytná. Za prvé, dodržování předpisů významně přispívá k bezpečnosti hostů. Špatně nainstalované minibary mohou způsobit elektrické problémy, které mohou vést ke zkratům a v nejhorším případě dokonce k požárům. Za druhé, odborná instalace zajišťuje optimální funkčnost minibarů. Pouze správně nainstalované zařízení může spolehlivě chladit. To zaručuje kvalitu a bezpečnost skladovaných potravin a nápojů. Špatná instalace snižuje chladicí výkon a ohrožuje záruku a odpovědnost za výrobek.
- Chladicí zařízení musí být pečlivě vyrovnáno.
- Vzdálenost mezi zadní stranou a stěnou musí být minimálně 20 mm.
- Větrání musí být provedeno podle alternativ A, B, C nebo D (viz obr.)
- Vzduchový kanál musí mít průřez minimálně 105 mm x šířka chladicího zařízení.
- Chladicí jednotka musí kompletně zasahovat do větracího kanálu. Ostatní části nesmí blokovat cirkulaci vzduchu ve větracím kanálu.
- Vzduch, který proudí větracím kanálem, nesmí být ohříván jiným zdrojem tepla.
- Smí být použity pouze větrací mřížky (volitelně) s volnou průřezovou plochou minimálně 200 cm² (výjimka DM 50 NTE: minimálně 400 cm²).
- U variant se skleněnými dveřmi může na dveřích kondenzovat vlhkost, pokud relativní vlhkost přesáhne 65 % při 25 °C.
- Zásuvka, ke které je zařízení připojeno, musí zůstat volně přístupná.
WEBKATALOG minibary
(Autor: S. Blattner (překlady SCH), )